Tjuvstart MatteMaraton

Registreringen er åpen!

 

Påsken blir litt annerledes for de fleste i år, og mange har spurt oss om vi kan hjelpe til for å motivere flere til å komme seg ut. Klart vi kan det! Sammen med Miljødirektoratet og Norsk Friluftsliv har vi åpnet opp for å registrere distanse allerede nå. Løp, lek, lær og legg inn kilometere gjennom påsken.

Fra og med fredag 3. april kan alle landets elever logge aktivitet - klikk her!

Premier:
Den viktigste premien er jo alle gevinstene ved å holde seg aktiv, spesielt i en tid med mye skjerm, men her er litt ekstra motivasjon:

- 5 stk gavekort på Speider-Sport à 1000 kr til hver vinner. Velg blant hodelykter, soveposer, hengekøyer, sjongleringsballer og det meste annet man kan ønske seg for gode opplevelser ute.

- 5 stk årets knalltøffe MatteMaraton-T-skjorte i din størrelse.

- 5 stk «Turboka» stappfull av tips, triks og inspirasjon til moro ute.

Alle elever som har registrert minst 42,2 km i løpet av april har akkurat like store muligheter til å vinne. Dette er ikke en konkurranse om å løpe lengst, eller fortest. Litt hver dag er helt supert det! Vinnerne trekkes løpende fra tirsdag 14. april og kunngjøres på Facebook og her på siden utover fram til 1. mai.

Hvem kan delta?
Alle landets elever kan delta og registrere via sin Feide-bruker, men vi håper jo selvsagt at flere henger seg på selv om man ikke kan registrere egen aktivitet. Bare husk å følge de til enhver tid gjeldende retningslinjer som oppdateres jevnlig på fhi.no.

Klikk her for å se hvilke andre skoler i landet som har tjuvstartet. (Kommer om kort tid).

Hva kan registreres?
Man kan løpe, gå, sykle, gå på ski, bruke rullestol, rulleskøyter, hoppestokk eller annet man måtte ønske så lenge det er for egen maskin. Distansen beregnes ved hjelp av kart eller med gps, her ligger det læringsmuligheter!

Aktiviteter som ikke kan måles i distanse, for eksempel trampolinehopping, registreres med 3 km per times aktivitet. Dersom man har funksjonsnedsettelser eller det er andre faktorer som tilsier en annen konverteringsfaktor, ja så bruker man skjønn selv. Dette skal være en konkurranse for absolutt alle, uavhengig av forutsetninger og preferanser på type aktivitet.

Isolert hjemme i karantene? Hopp i sofaen, bestig et fjell ved å telle høydemetre i trappa, eller sett på en video med andre treningstips hvis motivasjonen ikke er der.

All registrert distanse godkjennes automatisk i april, så dette er tillitsbasert. For at elevene også skal få oppsamlet distanse godkjent til MatteMaraton i mai må lærer en gang i løpet av mai se over listen over egne elevers registreringer i april og godkjenne distansen. Det er gjort på et par minutter.

Inspirasjon? Sjekk spennende og lærerike aktiviteter her:
https://norskfriluftsliv.no/vare-prosjekter/friluftsliv-i-skolen/undervisningsideer/

 

Vinnere av tjuvstart-premier, trekning 1:

Gavekort på 1000 kr fra Speider-Sport: 
Mia Laache-Nygaard. Lommedalen skole
Pia Jondahl Dahle. Sørbø skole

MatteMaraton 2020 T-skjorte (vi tar kontakt for størrelse)
Amila Anholt Thorstensen. Breidablikk ungdomsskole
Pia Lomeland. Samfundets skole

Turboka med "Lær blant trær" og andre tips
Lærer ved Trasop skole, Oslo
Lærer ved Vardåsen skole, Asker
(Skolene trekker en vinner blant lærerne som har elever som er i gang med tjuvstarten)

Velg trinn
Du vil når som helst kunne endre trinn øverst på siden.
Trinn 1-4 Trinn 5-7 Trinn 8-10 VGS