Nye Kikora 8-10 logo

Fagfornyelsen 2020 - Nye Kikora

Nytt innhold

Det siste året har våre tolv dyktige pedagoger laget mye nytt innhold! Det vil vi jevnlig dele med dere hele veien frem mot skolestart 2020. De første temaene som er lagt ut er; Likninger, Funksjoner og Prosent for ungdomstrinnet. Samtlige temaer har også eksamensoppgaver.

Dette er oppgavesamlinger som fortsatt er under utbygging, så oppgaver kan bli endret eller fjernet/lagt til i det komplette læremidlet vi lanserer i august 2020. Når oppgavene legges ut, har de blitt sjekket for feil, så det er helt trygt å bruke med elevene. Skulle du allikevel finne noe, setter vi pris på at du sender tilbakemelding inne fra Kikora! Neste oppgaveslipp blir til mellomtrinnet!    

Aktiverende læring

Alle temaene i våre nye oppgavesamlinger innledes med introduksjoner hvor elevene selv avdekker matematikken. Dette gjør de gjennom øvingsrekker med bruk av “digitale konkreter” for å visualisere matematikken, gjør-det-selv eksempler og diskusjon. Vi kaller det aktiverende læring. Løpende tilbakemelding på alle utregninger er en viktig del av dette!

Prøv ut nå

Vi presiserer at oppgavesamlingene lagt ut nå ikke er vårt nye produkt, kun en smakebit. I mellomtiden håper vi du prøver ut dette med dine elever. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger, både ris og ros! De kan sendes til oss på info@kikora.no eller direkte i Messenger på Facebook.

Andre nyheter

Ukas Utfordring

Ukas utfordring er Kikoras nyeste aktivitet, og vil komme ut hver eneste fredag gjennom skoleåret. Her prøver vi å gi dere oppgaver der samarbeid, gode faglige diskusjoner, rabling på et papir og gjerne involvering av de hjemme, er det som skal til for å få den store aha-opplevelsen. 

Camp Kikora - Lær blant trær!

Velkommen til Camp Kikora! Kikoras eget lærings- og opplevelsessenter 20 minutter utenfor Oslo.  Våre pedagoger skreddersyr et faglig og opplevelsesrikt opplegg til skoleklasser fra 1. - 10. trinn, med fokus på fysisk aktivitet, praktisk og engasjerende tilnærming til realfagene, mye moro og litt konkurranse. Camp Kikora tar to skoleklasser om gangen.

Mattevake2019

Under MatteMaraton 2018 sendte elever og lærere fra hele landet oss bilder døgnet rundt og fra de rareste steder. Inspirert av dette setter vi nå konseptet i system: 8.mai 2019 inviterer vi hele Norge til nasjonal Mattevake.