Bli med på Norges største skolekonkurranse!
Åpen hele mai 1.-10. trinn 422 oppgaver - 42,2 km NYTT: Norgesturné

ENGASJERENDE - AKTIVISERENDE - INKLUDERENDE

  • Ingen påmelding, alt registreres automatisk.
  • Gratis for alle elever og lærere gjennom FEIDE.
  • Noen bruker et par dager, andre setter av hele mai.

Matte med mening – Matte for trening

MatteMaraton er antikonkurransen hvor man ikke vinner på å gjøre mest eller være raskest. Her handler det om å fullføre på sitt nivå, i sitt tempo – sammen som et lag.

Med totalt 188 000 deltakere i fjor er MatteMaraton Norges desidert største konkurranse. I 2020 arrangeres den for 10. gang. Konkurransen skal fremme engasjement for realfagene, gi verdifull repetisjon innenfor alle emner i matematikk, by på problemløsingsoppgaver og matematikk i praksis, stimulere til samarbeid, og ikke mist få flere elever i fysisk aktivitet. Alt gratis og åpent for alle.

Kom i gang!

422 matteoppgaver

1. mai slippes oppgavene i Kikora. Alt elevene gjør registreres og rapporteres automatisk.

logg inn via FEIDE

Hvis du har prøvd å logge inn med din FEIDE-bruker, og får beskjed om at lisens er utløpt, kan du fylle inn dette skjemaet, så sørger vi for at dere får tilgang i god tid før MatteMaraton begynner!

Skjema
42,2 kilometer

Last ned MatteMaraton-appen på en mobiltelefon.
Ny versjon kommer før mai. Følg med her.

Download form AppStoreDownload form GooglePlay

Logg distanse direkte i app’en eller registrer manuelt. Familie og venner kan inviteres som hjelpeløpere! Man kan løpe, sykle, gå, bruke rullestol, rulleskøyter, hoppestokk eller annet man måtte ønske så lenge det er for egen maskin.

Les mer

Regler og premiering

For å være kvalifisert til trekningen av premier må man oppfylle begge disse kravene:

422 Oppgaver
Fullføre én maraton på sitt valgte nivå
42,2 km
Logge 42,2 km i MM-appen
MatteMaraton er konkurransen der det er meningen å samarbeide og hjelpe hverandre til målet. Hver elev jobber med oppgaver på sitt individuelle nivå. På hvert trinn er det fem ulike løyper å velge mellom med ulik vanskelighetsgrad.

Elever som ønsker å jobbe mer

For hver ekstra MatteMaraton-løype som fullføres, enten i form av nye matteløyper på trinnet (totalt 5 løyper à 422 oppgaver) eller fysisk distanse, får eleven nye lodd i den individuelle premietrekningen.

Se eksempler

Eksempel 1
Elev 1 løser først én maratonløype med 422 oppgaver og tilbakelegger i løpet av mai 42,2 km. Hen er nå med i premietrekningen. I tillegg løser eleven ytterligere én maratonløype, f.eks. ett nivå opp, for å få større utfordringer. Eleven får da ytterligere ett lodd i premietrekningen og dobler dermed sine vinnersjanser.
Eksempel
Elev 2 gjør akkurat som elev 1, men løper også nye 42,2 km i tillegg til den første løpte distansen. Dette gir ytterligere ett lodd i premietrekningen.
Eksempel 3
En elev som løser alle fem maratoner på sitt trinn får altså fem lodd i premietrekningen forutsatt at den også har tilbakelagt minst 42,2 km i løpet av mai. Løper denne eleven ytterligere 42,2 km får den et sjette lodd osv.
Premieoversikt
Mange flotte premier vil annonseres før konkurransen starter. Følg med!

Årets samarbeidspartnere