MatteMaraton 2019

MatteMaraton 2019

De fleste er enige om at "øvelse gjør mester." MatteMaraton hjelper mange elever til verdifull repetisjon fra året som gikk, og kanskje til å strekke seg enda lenger i vanskeligere etapper. Fokus på antall løste oppgaver alene kan på den andre siden gå på bekostning av det faktiske læringsutbyttet. I 2019 ønsker vi derfor å fortsette å engasjere stadig flere elever, men oppgavene vil bli mer utforskende og visuelle. I korthet betyr det at vi vil forsøke å øke antallet deltakere ytterligere, men få ned antall løste oppgaver og desto høyere læringsutbytte for hver løste oppgave. Vårt nye pedagogteam på 12 forfattere som også jobber 50% i skolen begynte allerede i august å forberede MatteMaraton 2019, slik at oppgavene skal bli så engasjerende og lærerike som mulig. 

Gjennom vinteren og våren vil vi fortsette med å lekke info om hva som kommer av nye overraskelser i MatteMaraton 2019. Følg med på Facebook...

MatteMaraton 2018 avsluttet med landsfinale på Teknisk Museum 23. august. Der deltok 70 klasser fra hele landet med sine representanter. Dagen inneholdt fysikk-show fra Joachim Solum, praktiske oppgaver spredt over hele museet, og finale med tremåling og kapping. Se video fra dagen over.

Andre nyheter

Ukas Utfordring

Ukas utfordring er Kikoras nyeste aktivitet, og vil komme ut hver eneste fredag gjennom skoleåret. Her prøver vi å gi dere oppgaver der samarbeid, gode faglige diskusjoner, rabling på et papir og gjerne involvering av de hjemme, er det som skal til for å få den store aha-opplevelsen. 

Mattevake2019

Under MatteMaraton 2018 sendte elever og lærere fra hele landet oss bilder døgnet rundt og fra de rareste steder. Inspirert av dette setter vi nå konseptet i system: 8.mai 2019 inviterer vi hele Norge til nasjonal Mattevake.

MatteMaraton 2019

Hvordan skal vi klare å toppe fjoråret? Over 121 000 elever deltok og løste 42,2 millioner oppgaver i mai. I 2019 beholder vi essensen i konkurransen: Det å samarbeide om å løse oppgaver innenfor alle emner og vanskelighetsgrader -fra enkel oppvarming til en knallhard finaleetappe. 422 oppgaver som tilsvarer 42,2 km. Samtidig våger vi oss på noen nye vrier...